Saturday, September 5, 2009

6:64, čas kdy jsme se dnes vzbudil

Zrušme socialismus! Proč by měl dospělý člověk pracovat pro důchodce? Protože pak někdo bude pracovat pro něj. Není to divný? Já odevzdám peníze na dnešní důchodce a v budoucnu peníze dostanu od pracujících? Zbytečně složitý! Dospělej člověk má pracovat a ve chvíli kdy se z něj stane důchodce má dvě možnosti. 1. Pracovat dál a uživit se. 2. Nepracovat, ale žít z peněz, který si šetřil, když pracoval. Proč by měl vyžírat ostatní? At si žije jak chce, když byl debil a nešetřil nebo nemůže/nechce pracovat. Kldině at umře, protože je tenhle člověk prospěšnej celku? Socialismus je prostě blbost. Nechci podporovat flákače a blbce, ale když fungují důchody, tak tyhle lidi podporujeme.

2 comments:

  1. Lehkej problém bych viděl v inflaci... sice si dnes odkládáš třeba 1000kč za měsíc na důchod, ale za 40let z toho máš -80% aka peněz máš stejně ale koupíš hovno.

    Druhá možnost by byla investovat do něčeho, co vás prostě uživí. Otázkou je, jestli je tento způsob hromadně udržitelnej...

    Dřív živily děti, dnes živí děti celé generace...

    ReplyDelete
  2. To je fakt, to mě nenapadlo. V tom případě, je tu další možnost: vychovat svoje děti tak, aby pochopily, že když já je živil prvních dvacet (plusminus) let životam, tak oni mě budou živit do konce života.
    Ještě jsem to teda promýšleli s Davidem a ten řekl velmi stupidní věc a to kulku zdarma, s čímž teda zásadně nesouhlasím. Kulka dělá bordel a je dražší. Stačí lano, aspon nebude všude kref.

    ReplyDelete

Thank you for any comments :)