Sunday, February 17, 2013

Wanaka is a place to be


Sorry I'm running out of ideas for the title. South Island is a place to be would be a better title I guess...

ENGLISH:

I guess you already figured that out but I'm actually very lazy person who hates travelling, discovering and meeting new people :-D
I was just looking at some pictures Kevin posted on FB and I have to mention a few things:
First of all they look like heaven. Which is the point of photos, convince everyone you're having awesome time no matter what. (I'm sure he does/did have a great time but... well... photos! :-D)
Because of their look I (as usual) started wishing I could have experience like that. Having a barbecue in a beach, travelling around NZ etc. But it all comes to the photos. I know I wouldn't be having so much fun as he does because I'm just not that kind of person. It's getting a bit complicated and I can't explain it properly.
Another thing is I started regretting my decision to skip the travelling and decided to stay here and save money. I know I wouldn't like (well I'd love it but life is about priorities...) discovering the nature of NZ, even though it really is beautiful, because I'm just not like that.
There's still some kind of stigma about people like me...
About not social people, introverts who are happiest when they're alone.
And also about people who spend their time in front of their computer.
For example my dad is perfect example. He always says: why aren't you outside? Why aren't you with your friend swimming? Don't always sit in front of your computer.
„Problem“ is I'm happy like that. That's why I do that. That's why I'm always in my room not talking to anyone, watching movies, reading a book, basically sitting in front of my PC:
That's also a reason why I decided to save the money for my studies and why I'm trying to do something my parents were afraid I would never do: studying.
I don't need friends (well... I do. But not that much...).
I don't need to see the world.
I don't need to visit the best parties.
What I need is my own space where everyone leaves me alone and noone talks to me and waits for me to talk to them.
What I need is knowledge about anything.
Why? Because that's just who I am. I have no idea why I want to know everything. I have no idea why I want to study (well... I want to prove my teachers were wrong but let's ignore that :-D) and why I really want to go to America and study the best school in the world (no kidding. I was looking at some lists of best universities and on the first links google showed MIT is the best :).
I just think it's a good idea because it's something new.
I said that many times over the past few months but, unlike everyone else in here, I wasn't going to New Zealand. I was leaving the Czech. Which is absolutely true but now I'm hungry for knowledge. I miss the internet. I miss the TED talks. I miss the 5 videos every day for the past (almost) half of a year on wimp. I need to discover new music. I'm excited about my summer holidays in Czech when I'll have to study for the tests and to prepare to university. I'm looking forward for the hours of watching videos on Khaan academy trying to finally understand physics, mathematics (and maybe chemistry) and also trying to understand it in english.

I was imagining this trip in some way and it was far from truth but the same thins is happening about my studying in USA. I imagine how it's all going to be. My car, my work there, my holidays, my travelling alone, my succes with girls (yeah I know... But hey! I can still imagine :), my dog (I'm still thinking about it. We'll see :) and so on.
I know it will be far from it but that's what keeps me going. I have a plan (kind of), I have a dream and well... what more do you need than just that?

Oh god I'll have to edit this so much :-D

Surprisingly I did something interesting I can write about. Normally we have Sunday off but this week (yesterday) we also had saturday off. Tim was going to Queenstown to visit his new czech „girlfriend“ (funny story actually. I might get to that later...) and Jacob asked him if he could take him to Wanaka to visit some friend. Tim agreed

Sorry for this digression but otherwise I would forget what I wanted to say so just bare with me, I'm trying to tell you everything.
It's a bit of an old information (maybe even two weeks) but I managed to make my own apricot jam. I picked a bag of very ripe sun drops (one of three varieties of apricots they have here) and first I made 3 jars of not-so-sweet jam that actually tastes like the fruit. Then I made another almost five jars with a bit more sugar but I haven't tried this batch yet so I don't know if it's good. I gave 4 jars to other people and they said it's nice so hopefully they weren't lying.

Let's go back. Tim agreed to take Jacob to Wanaka and then Jacob asked me and two germans, who are still staying in this lodge even though they stoped working in orchard and moved to work in a packhouse, if we want to come with him. We agreed and so on Saturday morning we went to Wanaka. I was a bit sceptical but it was a nice trip.
One thing I'd like to mention upfront is that I repaired my headphones and that helped me a lot with my decision to join Jacob. Explaining why my headphones helped would take too much time.
Anyway we went to Wanaka to find a wife for Jacob. He's in general a nice guy who just wants to marry an european girl so he can go there :-D This time though we went to find him a wife and if not, at least a one night stand because he was starting to be annoying :-D
We arrived to Wanaka at about noon. We met with a Jacob's canadian friend (I still can't remember his name even though I met him few times) and they booked a hostel. I wasn't at that time sure if I want to stay so I didn't book the hostel with them. Anyway there was a nice and good looking american girl at the reception I talked with.
I don't even know why I say that because she actually isn't important at all for the purpose of this story.
Then we spent some time in the city and I should only mention this: I decided to stay and I booked a hostel and we bought beers/ciders and started drinking.
Funny thing is that we went to New World (supermarket) and we were looking at fruit they had there. They had apricots and because we all know understand the apricots we started commenting they look horrible and pretty much the same as we pick them which means that NW is very badly supplied and it shows how the supermarkets work. We were looking at already packed apricots and one of the germans said that our orchard is supplying fruit to New World so the apricots, peaches and nectarines actually could be our picking and their packing. Funny, eh? :)
So we started drinking. I got sunburnt but it was nice afternoon. Just talking to the american girl and listening the two americans talking about Alaska and about their redneck lifestyle. They were pretty much challenging each other to say the most redneck stories they had. Fun to listen :)
After I finished my cider and the others were empty too (six o'clock maybe?) we went to buy beer for the night. The germans meanwhile left for absolutely no reason...
Plan was to start drinking in the hostel and find a girl for Jacob and then go to some pub and find a girl for Jacob :-D Too bad he's even worse than me so it didn't work. Well... as far as I know it didn't.
We were drinking with people in the hostel. Had a good fun. Played a beer pong and we finished our 24 beers in a short time. I noticed that Dutch (which means people from Holland/Netherlands and not from Denmark as I, for some stupid reason, thought) have very good education system. At least with languages... Dutch people actually can speak english.
It was nice to be social after some time. Listen people talking about their experience of NZ and so on. I was actually regretting the decision not to travel for a while but I know I'll be back no matter what so the feeling didn't last long.
It could've been a very nice evening if (as usual) there was no guitar. I'm not sure if the sentence makes sense in english but the point is someone had a guitar. And I don't know what's wrong with me but even though I love music more than (almost?) anything else I just don't like people singing and playing guitar. One reason is that it ruins the conversation. Loud music ruins good nights! Remember that my friends, future kids and random readers!
So because I got bored I went (slighty drunk) to find something to eat (I found something open so I just said: „I need something to eat. Anything.“ and I received a pepper steak pie :). Then I went to get my headphones I made a little walk around town and by the beach and then went to bed. I woke with a headache at about 7 am (stupid orchard I can't even sleep longer even if I can) and stayed in bed until 9:30. Then I went to get breakfast (subway footlong, blueberry muffin and cappuccino. Beautiful breakfast :) and then I decided to walk outside of town to find a ride back.
I passed one guy hitchiking on a great spot (there's suddenly heaps of people hitchhiking) so I wished him good luck and continued past him. On another big intersection I started hitching and within 15 minutes I got a ride from a weird girl.
I was with her for about 40 minutes and we managed to stop at least five times because she wanted to make some phots.
In that short time we managed to get lost and took the wrong road
She also persuaded me to pose so she can take a picture of me.
And most importantly she was going in a less frequent road to Cromwell so the place she dropped me of was in the middle of nowhere (I know I'm repeating myself but everywhere you are in South Island is a middle of nowhere), 30km from Cromwell which was a town on my way. I didn't want to stand on one place so I decided to walk al the way to Cromwell.
I knew that wouldn't happen because after all I'm in NZ and someone will eventually give me a ride but I was prepared to walk even for an hour.
But as I said I am in New Zealand and bad things don't happen in NZ. Another thing to remember my dear friends, future kids and random readers ;)
So after about three minutes and three cars that passed an older couple from UK stopped for me.
They were going to Cromwell to some fruit market, they were in NZ for only a month of something, they were in about middle of their trip and they told me my idea of saving money in here for studies is wise :)
Nice people. Well... They were from Britain so obviously they were :-D
In Cromwell I wanted to visit the already mentioned Juice Factory buy some fruit and juice and continue to Roxburg. I went to the fruit shop next to Juice Factory. I didn't buy any fruit, I didn't buy any juice and I still don't know what or where the Juice Factory should be :-D Quite disappointing but well... I was kind of in a Juice Factory :-D
Along the way to a good spot I finished my delicious apple pie bought in Wanaka and after about 5 minutes of waiting I was sharing a car with a young (Australian?) couple. They were going to Dunedin for some reggae (boring! :-D) concert but the guy obivously had some good music because he played Gramatik. First songs were weird kind of electro swing but the last two songs they played were sick (but awesome!) dubstep. I thought I knew the name of the dubstep song but now I can't find it but the point is that Gramatik is definitely worth trying. His style Bluestep (as he call it) is a mixture of 50's/60's music mixed with dubstep. Sounds awesome, right? :)
After some time I was back in Roxburgh where I shopped and I was looking forward to walking back and listening some music but my headphones decided to stop working again so I had to walk without music. I fixed them again now but the way they look is just horrible.
Funny thing is that I was back at about 3 pm and now is 10 pm and Jacob still hasn't come back. Maybe he actually found his wife :-O

Some things I learned this weekend:
Alaska sounds like a great place and Canada isn't that cold as I thought (hopefully :)
Never forget brushtooth. My teeth hurt a lot now and it was only a day!
South Island really is beautiful. If you come to NZ, don't bother with North Island, go straight to South and when you think you saw everything you wanted, go North.
I need to come back! And I will! I saw tiny part of the nature around from a car and I was amazed. How epic must be the nicest places?
I was thinking about my dream house (one day I'll have it, no worries :) and it will be a house in a countryside not far from some big city (London?). I will have huge garden (more like small orchard to be honest). There I'll have some fruit trees so I have enough apples, pears, apricots, peaches, plums (?) and so on. Also I want some plants and herbs so I have some fresh tomatoes, strawberries, marijuana, peas and stuff like that :) Basically plenty of fruit/vegetable plants/trees.
But one of the most important thing are bees. I will have some beehives so all the plants can thrive and prosper.
And of course I'll have dogs (probably two. Jesus and Hitler :). I just hope the bees and dogs can live together.
Of course I'd like to have some family but this is the basic description of my house :)

And that's what I was doing for the last two days. Doesn't sound that interesting, does it? :-D
No worries I'll wrote some stupid comments about nothing to make it more interesting :)
My notebook in phone has now three separated notes for my blog. And I don't think you know what I'm talking about :-D
My notes are: „Tractor other gang“ which means I just wanted to say that it's cool to finish/start the day with a ride on the back of a tractor with a bunch of black people :-D
„Washmachine worst death“ which means I was thinking that being stuck in washing machine must be on of the worst deaths. At least for me... And I don't mean when it's working and full of water because that's at least a bit quicker even though still pretty horrible.
„Tim lonely“. That's about Tim who I was working with doing some summer prunning but then I was told to do something else and later he complained it was a lonely job. Next day I was working with him again and I mentioned that I really need my headphones to make the work more interesting and he complained about it again. The thing is, we still don't talkto each other, We just work on opposite side of the row and that's it, so what's the point? Why is it lonely? He's weird...
„Stopování bez ničeho“ which is in czech and it means „hitchiking with nothing“ and that's a story how a random guy saved me 45 minutes of walking without me doing anything. I finished shopping and I walked back to the lodge but on the bridge a car stopped and a guy inside asked if I want a ride. I was just walking and that's it :) I love NZ! :)
„Future no stones only sand“ and that's just a thought. All the big rocks are getting smaller and smaller because of the wind/water/whatever and they become sand so eventually in the future it will be impossible to find stones and we'll have only sand. I know it doesn't makes sense, no worries I'm not insane (yet?).
„Singing ruins conversation“. I already explained that.
„Začátek večera“ which is also note in czech that means „beginning of the night“ and should remind me that I don't usually like the part of a party when there are all the people and everyone's having a good time but I prefer the beginning when there's less people and you can actually talk to them.
There's also another note that's about people who can't argue but I'll get to that later. I'll also later explain the Tim's czech affairs which is a story with a twist ;)
Also I have a really old czech article I wrote some time ago that's about internet, NZ when I was just planning the trip and some other stuff so you can expect that too some time later. Hopefully within this week :)
Dobré ráno česko/Good night New Zealand :)



ČESKY:

Předpokládám, že vám to už asi došlo, ale ve skutečnosti jsem strašně lenošnej člověk, co nesnáší cestování a potkávání nových lidí :-D
Díval jsem se na fotky, co postnul Kevin na FB a rozhodl jsem se napsat pár věcí:
Za prvé vypadají skvělě. Což je úkol fotek, přesvědčit ostatní, že si užíváte a máte nejlepší čas svýho života, i kdyby to bylo přesně naopak (Jsem přesvědčenej, že on si to opravdu užívá, ale... Nevadí, prostě jsou to fotky )
Kvůli těmhle fotkám jsem si začal (jako obvykle) přát abych měl zážitky jako on. Grilování na pláži, cestování po Zélandu atd. Ale všechno se to vrací k fotkám. Já vím, že bych se stejně nebavil jako on, protože nejsem ten typ člověka. Začíná se to komplikovat a já to nedokážu vysvětlit.
Další věc je, že jsem začal litovat, že tu nebudu vůbec cestovat a objevovat krásy Novozélandské přírody (i když to stojí za to :), ale místo toho budu jenom pracovat a šetřit. Vím, že bych si stejně neuživál (přesněji asi bych si to užíval, ale co už. Život je o prioritách) cestování, protože to prostě nejsem já, ale nevadí.
Pořád je tu divnej předsudek o lidech jako já.
O asociálech, kteří jsou nejšťastnější, když jsou sami.
A hlavně o lidech, kteří tráví svůj veškerej čas před počítačem.
Třeba můj táta je skvělej příklad. Pořád se mě ptá: Proč nejseš venku? Proč nejseš s kamarádama u rybníka? Neseď pořád u počítače.
„Problém“ je, že mně to vyhovuje. Proto, to taky dělám, žeano. Já jsem spokojenej s tím, že jsem celej den zavřenej u sebe v pokoji a nebavím se s nikým, jenom sleduju filmy, čtu si a v podstatě sedím u počítače.
To je taky důvod proč jsem se rozhodl tu šetřit na studia a proč se snažím udělat to, čeho se rodiče báli, že nikdy neudělám: studování.
Nepotřebuju kamarády (i když... Ok, potřebuju, ale ne zas tak moc...)
Nepotřebuju vidět svět.
Nepotřebuju být na těch nejlepších kalbách.
Co potřebuju je mít svůj prostor, kde mě všichni nechají na pokojí a nikdo ne mě nemluví a jenom čekají, až já začn mluvit na ně.
Co potřebuju, jsou znalosti o všem.
Proč? Protože jsem prostě takovej. Netuším proč chci vědět všechno stejně jako netuším proč vlastně chci studovat (i když... Jeden důvod mám. Dokázat svým učitelům, že neměli pravdu, ale to radši ignorujte :) a proč chci jet do Ameriky studovat nejlepší školu světa (Jop, nekecám. Díval jsem se na list nejlepších škol světa a podle prvních výsledků z googlu je MIT nejlepší. LOL :)
Jenom si říkám, že to zní jako dobrej nápad. Rozhodně je to něco novýho.
Řekl jsem to několikrát během posledních několika měsíců, ale na rozdíl od ostatních jsem nejel na Zéland. Já jsem odjížděl z Česka. Což je pravda, ale teď mi docela schází to že můj mozek nic nedělá.
Bože to je zase strašnej překlad. :-D
Pointa je, že mi chybí internet. Chybí mi TED talks. Chybí mi 5 videí každej den za posledního půl roku na WIMP. Potřebuju si najít novou hudbu a jsem úplně podivně nadšenej z léta v česku, kdy se budu připravovat na testy na vysokou. Těším se na to, až budu sledovat videa na Khaan Academy a snad konečně pochopím fyziku, matiku a možná chemii. TO vše samozřejmě v angličtině. Yay! :)

Novej Zéland jsem si představoval úplně jinak než je realita, což je logický, ale to stejný se děje i s USA. Představuju si, jak to bude vypada. Moje auto, práce, prázdniny, cestování, úspěch u slečen (No jo, já vím, ale co už. Jsou to jenom představy), pes (pořád o tom uvažuju :) a tak dále.
Je mi jasný, že skutečnost bude úplně jiná, ale stejně mě to stačí. Mám plán (částečně...), mám sen a co jinýho potřebujete?

Některý překlady jsou dobrý a některý prostě příšerný a tohle je jeden z nich.
Ještě jsem napsal krátkou poznámku: Panebože! Tohle budu muset přepsat :-D
A teď jenom dodávám, že jsem nakonec nic nepřepisoval, i když jsem asi měl :-D

Kupodivu jsem dělal něco zajímavýho, o čem můžu psát. Normálně máme v neděli volno, ale tenhle týden (Sorry, teď už je to víkend před asi deseti dnama) jsme měli volni i v sobotu. Tim chtěl jet do Queenstownu navštívit svoji českou „přítelkyni“ (to je docela vtipná historka, ale k tomu se ještě dostanu) a Jacob se ho zeptal, jestli by ho nevzal do Wanaka navštívit kamaráda. Tim souhlasil.

Omlouvám se, za tu odbočku, ale jinak bych zapomněl, co jsem chtěl napsat, takže to chvíli vydržte. Jenom se vám snažím sdělit všechno.
Je to trochu stará informace, ale podařilo se mi uvařit (je to ten správnej termín?) si meruňkovou marmeládu (džem? Pořád nevím rozdíl...). Nasbíral jsem si vak přezrálýho sun dropu (jedna ze tří odrůd meruněk, který sbíráme) a udělal jsem si tři sklinky nepříliš sladké marmelády, která ale oprabdu chutná jako meruňky. Později jsem udělal další čtyři a přidal jsem trochu víc cukru, ale zatím jsem je ještě nezkusil, takže nevím, jak druhá várka chutná (edit: chutná dobře, ale není skor vůbec sladší). Čtyři zavařovačky jsem rozdal a většina mi je pochválila, tak snad nekecali.

Ok. Jsme zpět. Tim souhlasil s tím, že vezme Jacoba do Wanaky a pak se Jacob zeptal mě a dvou němců, kteří tu jako jedni z mála zůstali, i když pracují v baličce a ne na sadu, jestli se nechceme přidat. My souhlasili a v sobotu ráno jsem vyjeli do Wanaky. Trochu jsem se toho obával, ale nakonec z toho byl hezkej víkend.
Jedna věc, kterou bych rád zmínil je to, že jsem si spravil sluchátka a to mi velmi pomohlo v rozhodování, jestli jet. Vysvětlovat proč mi zrovna sluchátka pomohli v rozhodování by bylo na dost dlouho.
Každopádně jsem vyjeli hleda manželku pro Jacoba. On je v v podstatě v pohodě týpek, co si chce vzít evropanku, aby mohl jet do Evropy. Tentokrát jsem ale jeli mu najít ženu a když ne to, tak aspoň někoho na jednu noc, protože začínal být dost otravnej :-D
Přijeli jsem asi v poledne našli jsem Jacobova kamaráda z Kanady, jehož jméno pořád nevím a oni si našli hostel. Já pořád nevěděl, jestli zůstanu přes noc a tak jsem si postel nezarezervoval. Každopádně byla na recepci pěkná američanka, se kterou jsem si chvíli povídali.
Nemám zdání (to je to, co jsem hledal! :-D), proč se o ní zmiňuju, protože není vůbec důležitá.
Chvíli jsme byli ve městě a měl bych zmínit jenom to, že jsem se rozhodl zůstat přes noc, našel jsem si hostel a pak jsme si koupili pár piv/ciderů.
Vtipný je, že jsme šli do New World (supermarket) a začali jsme se dívat na ovoce, který tam měli. Samozřejmě na meruňky, protože jim teď všichni strašně rozumíme, ale pointa je, že vypadaly strašně a velmi podobně jako ty, který jsme sbíraly, což znamená, že New World je evidentně špatně zásobovanej a taky to ukazuje, jak supermarkety fungují. Ještě jsem se dívali na zabalený meruňky a jeden z Němců prohlásil, že náš sad dodává meruňky, broskve a nektarinky do NW, takže tyhle byli naše sbírání a jejich balení. Vtipný, že? :) Já vím...
Každopádně jsem začali pít. Já jsem se spálil, ale jinak to bylo fajn odpoledne. Poslouchat dva amričany, jak se hádají a snaží se dokázat, že jsou větši vidlák než ten druhej byla docela zábava.
Když jsem dopil svůj cider a ostatní taky neměli co pít jsme šli znovu nakupovat piva na večer. Němco mezitím odjedli bez zjevnýho důvodu...
Plán byl začít pít v hostelu, najít ženu pro Jacoba a pak jít do hospody a najít ženu pro Jacoba :-D Škoda, že je ještě horší než já, takže to nevyšlo. I když... možná jo, přece jenom jsem odešel trochu dřív.
Popíjeli jsme v hostelu, hrátli beer pong (Evropa vyhrála proti Americe :) a našich 24 piv zmizelo překvapivě rychle. Zajímavost je, že všichni Holanďani mají velmi dobrej vzdělávací systém. Aspoň, co se týče jazyků. Všichni Nizozemci, co jsem potkal mluvili velmi dobře anglicky. Každopádně to byla zábava být sociální po dlouhé době. Když jsem poslouchal ostatní o jejich zažitcích ze Zélandu, tak jsem po chvíli začal litovat, že tu nebudu vůbec cestovat, ale to netrvalo dlouho.
Mohl to být skvělej večer, kdyby nebylo (jako obvykle) kytary. Nevím, co je se mnou špatně, ale i když miluju hudbu víc než cokoliv (skoro?) na světe, tak zpívající lidi za doprovodu kytary mě strašně nudí. Jeden důvod je, že to ničí konverzaci. Hlučná hudba ničí zábavu! To si pamatujte moji přátelé, budoucí děti a náhodní čtenáři.
Protože jsem se nudil, tak jsem se (lehce opilý) vydal na cestu za jídlem. Našel jsem něco otevřenýho, oznámil jsme, že potřebuju něco k jídlu, cokoliv a dostal jsem pie.
Potom jsem si došel pro sluchátka a chvíli jsem se procházel po městě a po pláži a pak jsem šel spát. Probudil jsem se v 7 (dementní sad, už ani nemůžu spát dýl, i když si to můžu dovolit) a v posteli jsem zůstal (kvůli lehké bolesti hlavy) asi do 9:30. Pak jsem šel do města na snídani (subway, borůvkovej muffin a kapučíno. Nádhera :) a po snídani jsem se rozhodl začít stopovat zpět.
Prošel jsem kolem dokonalýho místa na stopování, popřál štěstí týpkovi, kterej tam stál a šel jsem najít další. Z nějakýho důvodu je teď strašně moc stopařů...
Na další velké křižovatce jsem začal stopovat a jako obvykle během 15 minut mi zastavila divná slečna. Byl jsem s ní jenom asi 40 minut, ale za tu dobu aspoň pětkrát zastavila, aby si něco nafotila.
Za tu krátkou dobu jsme setaky stihli ztratit a jetu špatnou cestou.
Další zajímavost je, že mě na konci přesvědčila k focení.
A nejdůležitější je, z Wanaky do Cromwellu vedou dvě cesty a mě vyhodila na té míň používané, takže jsem byl pro změnu uprostřed ničeho (já vím, že to říkám dost často, ale ono každý místo na Jižním Ostrově je uprostčd ničeho) asi 30km od Cromwellu, ze kterýho jsem věděl, že se dostanu zpět velmi rychle. Nechtělo se mi stát na jednom místě, takže jsem se rozhodl jít do Cromwellu. Bylo mi jasný, že tam nedojdu a někdo mě nakonec vezme (přece jenom jsem na Zélanduú, ale byl jsem připravenej jít i možná hodinu.
Jak jsem řekl, jsem na Zélandu a na Zélandu se špatný věci nestávají. Další věc, co si zapamatovat kamrádi, budoucí děti a náhodní čtenáři :)
Po asi třech minutách a třech autech, co kolem projeli mi zastavilo auto se starším párem z Británie.
Jeli do Cromwellu a ne Zélandu plánovali strávit jenom asi měsíc, byli zhruba uprostřed svýho výletu a řekli mi, že můj plán šetřit peníze na studia je moudrá věc :)
Sympatičtí lidi. Britové, žeano :-D
V Cromwellu jsem chtěl navštívit dříve zmíněnou Juice Factory, nakoupit nějaký ovoce a džus a pokračovat do Roxburghu. Vešel jsem do zelinářství vedle „továrny“. Nekoupil jsem si žádný ovoce ani džus a pořád nevím, kde je ta Juice Factory :-D
Při cestě za vhodným místem na stopování jsem dojedl svůj lahodný jablečný koláč z Wanaky a po asi pěti minutách stopování mi zastavila dodávka s mladým párem z asi Austrálie. Jeli do Dunedinu na reggae (nuuuda!) koncert, ale týpek měl evidentně docela dobřej vkus, protože pustil Gramatik. Prvních pár písní byl divnej electro swing, ale potom pustil dva, který byli brutální, ale výbornej dubstep. Myslel jsem, že jsem si zapamatoval jméno toho dubstepu, ale evidentně ne, každopádně stojí Gramatik za poslech. Jeho styl Bluestep je mix hudby z 50-60tých let a dubstepu. Zní to skvěle, co? :)
Po asi hodině jem byl zpátky v Roxburghu, kde jsem nakoupil a rozhodl se jít zpět. Těšil jsem se, že si nasadím sluchátka a necelá hodina chůze uběhne za chvíli, ale jako již tradičn sluchátka přestaly fungovat, takže jsem musel jít bez hudby. Podařilo se mi je znovu spravit, ale vypadají strašně. Vtipný je, že já se vrátil asi ve tři a teď (ok, to nesedí o víc než týden, ale nevadí) jse asi 10 a Jacob se pořád nevrátil. Možná si opravdu našel manželku :-O

Pár věcí, který jsem se tenhle víkend naučil:
Aljaška zní jako skvělý místo a Kanada prý není tak studená, jak se tvrdí (doufám :)
Nikdy nezapomeňte kartáček na zuby. Moje teď strašně bolí a to to byl jenom jeden den.
Jižní ostrov je mnohem hezčí. Pokud pojedete na Zéland, tak se vůbec nedržujte se severem a jeďte rovnou na jih a pokud si myslíte, že jste viděli všechno, tak jeďte na sever.
Musím se vrátit! A taky to udělám. Viděl jsem velmi malou část zélandské přírody z autra, ale stejně to bylo fascinující. Jak dokonalý asi musí být ty opravdu známý místa?
Přemýšlel jsem o svým dokonalým domě (jednou si ho postavím :) a bude to rodinnej dům na venkově, ale blízko velkýho města (Londýn?). Bude mít obrovskou zahradu (malej sad?) na kterým si budu pěstovat jablka, hrušky, meruňky, broskve, švestky atd. Taky tam budu mít spoustu rostlin abych měl dostatek čerstvých rajčat, jahod, marihuany, hrášku atdp. :) Jednodušše hromada ovoce, zeleniny a koření.
Nejdůležitější věc jsou ale včely! Vzadu budu míst včelí úl(y), aby všechny ty kytky mohly hezky růst a kvést.
A samozřejmě budu mít psy (Asi dva. Ježíše a Hitlera :). Akorát doufám, že se včely a psy snáší...
Samozřejmě tam nechci žít sám, ale s rodinou, ale základ je jasnej :)

A to je to, co jsem dělal poslední dva dny. Není to moc zajímavý, co? :-D
Abych to trochu spravil, tak teď napíšu nějaký stupidní věci, abych to udělal trochu zajímavější :)
Můj zapisník v mobilu už teď má tři nezávislý poznámky o tom, co chci napsat na blog.
Moje poznámky jsou: Tractor other gang, což znamená, že je hezký začínat a končit den jízdou na traktoru s hromadou černochů :-D
Washmachine worst death, což znamená, že jsem přemýšlel o tom, jak hrozný musít být umřít v pračce. A ne v zapnuté, protože to je sice taky strašný, ale aspoň je to relativně rychlý oproti tomu tam být zavřenej bez možnosti dostat se ven.
Tim lonely.´To je o Timovi, kterej se mnou prostříhával jablečný stromy, pak jsem šel dělat jinou práci a další den, když jsem se vrátil, tak si postěžoval, že je to osamělá práce. Já mu řekl, že si musím donést sluchátka, protože je to strašná nuda a on si postěžoval znovu. Pointa je, že si stejně nepovídáme. My jenom pracujeme na opačné straně řady a to je všechno. Tak proč je to osamělá práce? Nechápu...
Stopování bez ničeho. Jedna z mála poznámek v češtině a ta je o tom, jak jsem byl nabrán v Roxburghu na mostě, když jsem se vracel s nákupem. Týpek mi zastavil a zetal se, jestli potřebuju svést a já samozřejmě souhlasi. Jediný, co jsem udělal bylo, že jsem šel po mostě :)
Future no stone only sand. To je jenom hloupej nápad o tom, jak se všechny kameny zmenšují kvůli vodě a větru, takže v budoucnu tu nakonec nebudou žádný velký kameny, ale jenom písek. Hovadina, vím...
Singing ruins conversation. To už jsem vysvětlil. Zpívání prostě ničí konverzaci a dobrou zábavu.
Začátek večera a to je o tom, jak si většinou mnohem víc užívám začátek večera a ne tu část, kdy je všude hromada lidí a s nikým se vlastně nedá mluvit.
Pak jse tu ještě jedna poznámka o lidech, co se neumí hádat, ale k tomu se dostanu pozdějí. Stejně jako se později dostanu k Timově aférě, což je příběh se zvratem ;)
Taky tu mám jeden starej českej článek, co jsem napsal ještě před Zélandem a kterej se týká internetu, Zélandu a pár dalších věcí.
Snad tenhle týden (tohle je přesnej překlad a jak je vidět, tak to úplně nevyšlo, ale pořád to platí. Snad tenhle týden :)
Dobre ráno :)

1 comment:

  1. A comment for a comment! :)
    I like that you mentioned Khan Academy, it's helped me through countless tests. And I didn't know wimp, so thank you for that! :-D
    Crossing my fingers for you to get into MIT, I think it's a great idea :-D Wouldn't it be nice if we both got into our school of choice :)

    ReplyDelete

Thank you for any comments :)