Friday, April 19, 2013

It's raining, man!

Hallelujah! :)



ENGLISH:


This time I'm super quick. Dunedin has a good influence on me or maybe it's just the Fringe festival :)
As you can see, it's actually quite slow and it took a long time to post it but I started early. And that's what counts :)
Anyway I have lots of topics to go through.
First of all: I was thinking about it quite a while but the comedians I've seen made me think about it a bit more seriously. The question is, do you think it might be possible to turn this blog into a stand-up comedy?
There's a guy playing solitaire in front of me and it's highly disturbing and somehow very strange that you're trying to do something nice for you and for the world (yes, I'm talking about writing this blog ;) but still you can't help it and your attention always comes back to the solitaire no matter how hard you try.
That's what I'm talking about!
I came here for a show!
What? This show?
Sorry, I'm in a good mood and as it usually is with a mood that's not normal (either way) I get distracted a lot from I want to write and I just write random stuff.
The guy with the solitaire just walked in front of me with a cigarette in his mouth and he left a new game of solitaire open there.
Oh my god! You look like Shakira!
Did I write about the dopplegangers I've seen?
I don't think I did because it was a stupid thought. Which means it probably wasn't a good idea to mention it.
I really like that my readers are so passive. In a certain way.
I write so much stuff that are left open and unexplained, I say a lot (too much?) about personal stuff but I also leave heaps of hints but noone is getting it and noone asks.
I'm not sure what it means. You're too scared to ask because it would sound weird?
You are not at all curious what I mean and what I'm trying to say?
Or you just don't care?
So this was a stupid example of what would be in my stand-up show.
No just kidding! I know this wouldn't work but the question remains. Is it possible?
And I know I keep posting questions and you just don't answer because you probably think I don't actually mean and it's a rhetorical one but sometimes... Sometimes I actually mean it.
So get your lazy hand of your mouse and start typing!
Well that doesn't sound as good as get your lazy asses of the couch and start working, does it?

This is a note from phone but it's too important to leave for the end where it should be.
I DIDN'T FLATTEN MY CARROT-APPLE SALAD!
WOW!
I know, right? Unbelievable!
Explanation. I love grated carrots and apples together and everytime I (or mostly my mum) did it and put it in a bowl and the first thing I did was to flatten it. I made it smooth with no bulges, no nothing. Just a smooth apples and carrots. I always did that and I was told my granddad I never met used to do that too. I don't why I'm mentioning him.
The point is I'm growing up because this time I did the salad (can it be called salad? What's the definiton?) and the first time I just ate it. The second time I ate half and then I realized: what the hell? I didn't smooth the hell out of it?
I guess noone understand that. Nevermind.
I did another one and I finally enjoyed it properly :)

I'll be jumping from one topic to another so it might be better to read this article twice so you might understand. I know you won't because you already
OH! The solitaire guy is back. He smells like cigarettes and he started playing solitaire!
Sorry, bear (bear Grylls, not bare Grylls. Oh, gross! Don't get distracted you idiot!) with me. It's going to get better!
Well... I like to say I'm and honest person so no, if you don't like it so far it probably won't get any better.
Ok, back. I know you won't read it twice because for some reason (I still don't quite understand but I welcome it) you read it once and you sometimes even say you liked it so why the hell would you read it twice?
There's absolutely no reason to read it twice anyway.
Why the hell am I writing things like this?
Sometimes I don't understand myself.

Oh fuck! I just negated half of my blog with this sentence :-D

What I wanted to say is that I'm getting good at english. I don't know how much can you see it in here but now I really (finally!) feel like it's my second language. I'm still looking for words and sometimes I don't how to say what I want to but I think in english for most of the time in here but somehow I just realized that I'm fine with it and I don't know. It's hard to explain it but one of the things that hepled were the shows I've seen in here. There was a few parts I didn't get because I didn't understand and sometimes it was because it was a kiwi thing but otherwise I feel confident in english now. I don't why and how. This was the thing I was worried the most. That I won't be able to understand because I struggled even in czech but it's fine. I think I struggled in czech partially because I wasn't hearing czech that much.
Which reminds me another thing. Maybe it's just me, maybe it's the asocial people in general but for example in czech during holidays and in here for the past few days I wasn't talking to anyone. For no reason, I just didn't have the reason and the chance to talk. But because of that when I started talking in a pub with a friends in czech or in here with a driver I couldn't. It didn't take that long to get use to the feeling of using your mouth to talking but at first it felt strange and especially in english it was quite obvious and I looked like a proper czech who can't speak english at all.
And in czech another thing was connected to it and that was the fact that my vocabulary turned to... well... let's say it, shit. I was always in my room, in front of english computer, sometimes reading (czech/english) books and all my conversations in czech were pretty basic but when I had to speak for longer I wasn't able and I had to look for words a lot.
That wasn't that funny.
Funny is that I didn't get distracted and I was writing for some time without stopping and just now I noticed that „Solitaire guy“ should be renamed to „Mahjong guy“.
Another funny thing is that I'm in a rocking chair :)

I think I should lie about my age. I start a conversations.Well... I don't start them obviously but the point is that I'm talking to someone and eventually the question goes the direction of my plans ,what I was doing back in czech etc. And as I said I am an honest guy so I just say I just finished high school. At that point everyone says: Really? How old are you?
Everyone (everyone!) assumes I'm in the age of finishing or that I finished university.
But the cool thing about my age
He finished the game of mahjong and he started looking round the room and now he started thinking. He's got the pose of a deep thinker with the wisdom in his eyes and we all know he has a lot to think about.
In Flames - Where the Dead Ships Dwell (The Qemists Remix)
I love the beginning.
When I said he has a lot to think about he's thinking about another game or going to bed.
And if he plays another game will it be a hard mahjong to make brain works or just a silly game of solitaire.
HE DECIDED!
HE'S USING GOOGLE!
I CAN'T SEE WHAT'S HE LOOKING FOR.
Is it a pirate bay?
Dafuq? :-D
It is!
Maybe I should tell that this guy looks about fifty.
Maybe he's looking at the dirty commercials which are the only thing I can see and he thinks that's the internet porn.
What the hell am I doing?
What the hell am I writing about?
Anyway the guy is gone so let's go back
FUCK! It's two pages long again! FUCK! I have tons of thing I want to write about!
Gemini-Blue
Love it! :)
I got very distracted but I really love timeline on FB because over the past few years I posted there a lot of music I've never downloaded so I know when I need something really good and I can't think of anything and I can't find anything in my music I just look on my FB. Good on me, don't you think?
Ok, finally let's back to the age thing.
But before that Celldweller-I can't wait (Electrolyte remix)
There's one of the most beautiful synths :)
Ok. When I was younger all the good looking famous people (well... women) were older. But now the people who are my age are getting famous. At least some of them. So now I have a chance with a celebrity.
I don't know why I'm saying this because I don't care if my potential partner is famous but I guess the point this that all the actresses could be around my age so now it's just up to me to have a good looking girlfriend. Like the companions of Doctor who. Still Karen Gillan is 25. Jenna Louis Coleman is 26.
I'm not that obsessed with them, I had to look it up, no worries.
Anyway, still might be a bit too old but the point is it's going to get better :)
I think I didn't explain this thing properly so you think I'm just a stalker and nolifer who dreams about dating Doctor Who's companions.
And you know what? Fuck it! Who doesn't?!
Come on! They both are the ultimate combination of cuteness and hotness.
But I give you better example. Celeste Buckingham. She's a great singer, her music is awesome and she's 17. I guess that's a bit too young but she's a good example of people in my age who are getting famous.
I still think you have no idea what I'm talking about. Luckily I have no idea what I'm talking about too...


As usual I wrote a few notes in my phone and one of them came from a sudden realization that I should apologise.
WHAT THE FUCK! We write together and I let you write whatever you want and opossite, but what the fuck, bro? Apologise? That doesn't belong to this blog!
Ok.

Sorry, apparently I'm not going to apologise after all.
It was stupid on a second thought.... Maybe later.

One of the event I visited in the Fringe festival was about... Well... nothing. More about that later...
Now I just want to say that people are too pesimistic about the world.
There was a guy throwing a ball and saying certain words and who caught the ball had to (at first) say if the thing gets better, worse or will stay the same in the future. For words like environment, politics, Africa, transport people answered worse. For words like fashion they said better. TV was worse too. I think there were about two or three better responses and all of them were about completely unimportant things like fashion.
One thing that just hit me the most was response to internet. Worse!
Internet? Worse? If this world doesn't collapse it's going to be because of the internet. The internet won't get worse. It's impossible.
Also the guy said he will make predictions and one lady asked really weird question. When do we run out of fresh water.
WTF? I mean, that doesn't make sense on so many levels I'm not even going to explain it. I'm sure you'll find at least one.
Anyway, why the pessimism?
Also, there was a drought in here. And all North Island is officialy in a drought and the government has to support lot of farmers etc. Anyway it's not good. We had rain few days ago but that doesn't save the last maybe even two months without rain.
Why I'm saying this is because all news started to talk about climate change and an expert on climate change was standing in a beach saying stuff like: These houses you see there won't be here in 20 years. Auckland will have to move thousands of people from the coastline and blah blah.
I don't really believe in global warming, kind of. But still the pessimism is all around us.
Another example. Kiwi couple is working in the same orchard and they're saying stuff like: The government here is horrible. Australian one is better. There are no jobs in here. It's better to just leave. And I'm not talking about the fact they already left because the picking was bad and they were complaining all the time.
There is plenty of jobs everywhere. Maybe not what you're looking for but there's a lot of work.
It just annoys me.
Also I was saying that I want to study and one (actually there might have been more of them but I definitely remember one) guy said: Why do you want to study? You'll be in debt with no work. You should prepare for the world to collapse. The economic is bad and blah blah.
I should also take the money out of the bank because they don't have enough money for everyone.
Problem is, when it's that bad that the banks have no money, how much will the money be worth? By that time it's going to be cheaper to use the notes to clean your butt than to buy the toilet paper.
I just hope the world war come soon. Preferably about now.
I would go to war. Survive because I'm good. I would have topics to write about and I could be the leader of the next lost generation.
Milions (hopefully even billions) of people would die. So we would have a bit of a fresh start.
And also. The people who would die would be idiots. Because only idiots get themselves killed in a war. Ok, that's obviously not exactly true but I'm pretty sure that if you do IQ tests (which as I said previously means absolutely nothing) before and after the war the average IQ would go higher. And the „cleverness“ would go even higher than that. Because you might kill the same amount of intelligent people as real idiots but you won't kill smart people that easily.
Also, the world economics would be ruined so we could do a clean cut. Forget the past and start again.
Another cool thing would be that people like me but a bit more ambitious and more controlling would have the opportunity to take over the countries.
It might end up badly and we could get the world wars coming every hundred years in pairs, second a few years after the first but still. Better than nothing.
Basically I'm praying for enough angry people. Not pessimists who just complain and do nothing but we need angry mob.
And I wrote it on this blog maybe two years ago. Within five years the war will come. And I still think it could and a bit I think it really should happen.
Btw, next year is an anniversary of a hundred years since WW1. What better time to start a third one than next year? :-D


One of the stand-up comedians was saying he has a Tourrette syndrome (Same as me if you don't know ;) and he confirmed my theory I was thinking about. With the syndrome you make random (kind of. Not exactly random but nevermind) movements with your head, ears, eyes, mouth and you have uncontrollable ticks. Well... very simply said. There's more kinds and it's not that simple but for now it's enough
The theory I was thinking about was that the people who has Tourette would be either really good or really bad at poker. Either you could read them very easily because they can't pretend or mask anything and have basically no poker face OR they would be good and all the random (!) ticks would make them impossible to read.
And he confirmed what I was hoping for. It's impossible to read us! :)
At least in a short term. When people start really study you it might get tricky...

I really like these trips to Dunedin. It usually ends with me sitting in front of computer, last time I solved some things with studying and this time I'm doing nothing again. Isn't that awesome?!
But it's almost three, the playlist is ending (even though I managed to go through my FB for the past two years and listen a lot of the music) and I'm hungry but the kitchen is closed so I should go to bed before it gets impossible to sleep because I'm too hungry.
I'm going... All the time I think I should start writing gonna but I said I try not to ruin the language untill I learn it and I'm not quite there yet.
Anyway I'm going to finish this bitch some time later!
Maybe tomorrow night
Watch It Burn for the night and for the empty stomach.
It is really stupid idea to close the kitchen at midnight. Worst thing you could do, especially on friday and saturday when all the drunk people are coming back.
Ok, so I wanted to write a bit about what I did and obviously I didn't at it took me four pages so... not good at all.
I guess describing the fringe festival is pointless but I just want to mention one awesome thing. That was Nick Rado's comedy show The funniest joke in the world. First of all it was hilarious, I was crying and I couldn't breath because I had to laugh. But the awesome thing was that the crowd was really small and he communicated with almost everyone. He made joke about every nationality that was in the audience (scotish, polish, english, obviously czech and maybe more) and he used us for several of his jokes, including the funniest one. I started describing what he wanted from me but screw it, it won't be funny.
I don't know what else I wanted to write so I think it's time for the phone notes again.

One complication comes from the fact I'm getting good at english. And I was a lot worried it's going to happen and it did but luckily it's not that bad (yet?). I was worried that when I'll get good I'll be able to understand the lyrics in songs. Which would eventually mean I wouldn't be able to focus on the music that much. Good thing is I understand the lyrics but it doesn't disturb me and I can listen to music. Bad thing is that when you hear the lyrics you think about how stupid the writer is. For example Enter Shikari. I love their music and I wouldn't dare to say they are stupid (because I believe they aren't) but I mean come on! The lyrics are horrible. At least on the last album. They might be well written actually but the message they're trying to tell... Ok, nevermind. Next topic...
Actually no. I just wanted to mention a good lyrics. Iwas listening King Blues and even though their message is weird and in a way similar to ES, they have at least funny lyrics.
You can lean on me.
Cry on my shoulder.
If I'm Obelix.
You are my boulder.
That's awesome! :)
Ok, next topic.
Apparently japanese couples dress the same. Well... maybe not the same but they're trying to match to each other. Is it just me but does that sound really weird and creepy? :-D You have partner and you both buy a lot of clothes just so you match. Anyway, it might not be true but it's just strange.
I have a note about organic food but that's a topic I can use to write a whole article so later.
Why do Indians give you plate before your rice and curry and they make the plate hot? I understand it stops the food from getting cold too soon but the rice is hot, the curry is hot and I want to eat not blow on it and wait. Oh well... Indians!
Recycling in NZ most of the times works different but also very clever. They don't have several garbage bins for glass (two colours), paper, metals and whatnot they have one that's called recycle and then (I assume) they just sort it all out. Which is cool. It's easier for the person who recycles and not so worse for the person who has to sort it out because I'm sure in czech they have to do it too because people put general garbage in glass bin. I think that's quite good. And another cool thing is that in the cities there are not just small bins for all garbage but more kinds of small bins so the recycling is much easier even in the city.
It's the little things that make me confused about people and the little things that makes me think people are weird (and mostly stupid). Like the other morning. I woke up and put a kettle on. There was a cup with a teabag on the table and I took another cup, put my teabag in it and left it there. Suddenly Els came, used the water and poured it into my cup. First of all the teabags are different which I might understand but , second, the cups were completely different.
How come she didn't know? How come she didn't see it? What is wrong with you? It couldn't happen to me, it just couldn't because for some reason I notice how my teabag looks I know which cup I took. How is this possible?
And even if it happens that I don't know which cup is mine then I just ask!
Also she did a horrible thing to the tea. Usually people leave the teabag in the water for too long and then everyone says they don't like tea. Obviously if you it leave there untill it tastes bitter and not good! It doesn't matter with fruit tea which isn't tea anyway :-D Remember the white chocolate? :) But with green, black or any other reall tea it makes a huge difference. Anyway that's not what she did, she did the complete opposite. She poured the water in. She stirred the water to get the right coulor and then she took the bag out. The tea was in the water for about five seconds. What the hell? Why the hell would you waste the tea just to make your water darker. Strange...
And all the talking about tea made me think about a question: why the hell people think tea is meant to be strong and what the hell does it even mean? Does stronger means more bitter? And if yes why would anyone want to drink that? And anyway why it should be strong? Strong coffee? Ok, got it. Kind of... But tea? No way!
Another funny thing about Els is that she studied fashion (that tells a lot, right? ;) but the problem is her taste in dressing is awful :-D I'm aware I know nothing about fashion but socks (And specially the one swith the separate fingers. Gross! That's going to haunt me for the rest of my life!) in sandals (or whatever that is) can't be a good thing anywhere. It doesn't end with that but this just hit me in the eye.

Juice is cheaper than water. No kidding!
I bought a litre of of juice for 3 dollars and next to it was a 0.75 litre bottle of water for $2.80!
How is that even possible? What the fuck is wrong with the world? :-D
That's it for now because I'm gettin bored and it's been a long time since I posted anything anyway.
Hope you liked it :)
Another serious question: Does this blog get worse? :-D
I think this article is a perfect example it does but you tell me :)



ČESKY:
Tentokrát jsem super rychlej. Dunedin na mě má dobrej vliv. A nebo je to možná Fringe Festival :)
Jak můžete vidět, tak jsem spíš pomalej a postnout tenhle příspěvek trvalo docela dlouho, ale začal jsem brzo. A to se počítá :)
Každopádně je spousta věcí, co musím zmínit.
Za prvé: Přemýšlel jsem o tom už nějakou dobu, ale komici, který jsem tu viděl, mě donutili o tom opravdu reálně uvažovat. Otázka zní, myslíte si, že je možný tenhle blog předělat do podoby stand-up comedy?
Přede mnou je týpek, kterej hraje Solitaire, což mě dost vyrušuje. Zvláštní je, že zatímco se snažím dělat něco hezkýho pro sebe a pro svět (jop, mluvím o psaní tohohle blogu ;), stejně si nemůžu pomoct a moje pozornost se pořád obrací k solitaire.
Přesně o tom mluvím!
Přišel jsem na show.
Co? Tuhle show?
Tohle nedává moc smyslu ani v anglickým originálu, ale v češtině to jako bonus zní strašně. Yay :-D
Sorry, mám dobrou náladu a jako obvykle s náladou, která není normální (oběma směry) jsem dost nepozornej a nechám se lehce vyrušit a proto píšu úplně náhodný věci.
Týpek se solitaire právě prošel kolem mě s cigaretou u pusy a nechal v počítači otevřenou novou hru.
Oh my god! You look like Shakira!
Psal jsem o dvojnících, co jsem tu viděl?
Myslím, že ne, protože to byl blbej nápad. Což znamená, že asi nebyl dobrej nápad to vůbec zmiňovat.
Líbí se mi, že moji čtenáři jsou tak pasivní. Částečně.
Píšu strašně moc věcí, který jsou nevysvětlený, píšu hodně (až moc?) o osobních věcech a nechávám spoustu narážek a nikdo se nechytá a nikdo se na nic neptá.
Nejsem si jistej, co to znamená. Bojíte se ptát, protože by to znělo divně?
Nejste vůbec zvědaví, co si opravdu myslím a co se snažím říct?
A nebo vás to prostě jenom nezajímá?
Tohle byl blbej příklad toho, co by bylo v mé stand-up comedy.
Dělám si srandu! Je mi jasný, že tohle by nefungovalo, ale otázka zůstává. Je to možný?
A já vím, že pořád pokládám otázky a vy neodpovídáte, protože si myslíte, že je nemyslím vážně a že jsou jenom řečnický otázky, ale občas... Občas je opravdu myslím vážně!
Takže zvedněte svoje líný ruce od myši a začněte psát!
Tak to úplně neznělo tak dobře jako zvedněte svoje líný prdele z gauče a začněte pracovat, že jo?

Tohle je poznámka z mobilu, ale je moc důležitá na to abych ji nechal na konec, kde jsou ty ostatní.
NEUHLADIL JSEM SVŮJ MRKVO-JABLEČNEJ SALÁT!
WOW!
Že jo? Neuvěřitelný!
Vysvětlení. Miluju nastrouhaný jablka a mrkve dohromady a vždycky když si je dělám (nebo si je nechám nachystat od mámy) tak si vezmu misku a první věc je, že si je uhladím. Celej povrch musí být hladkej, bez hrbolků a vyboulenin. Jenom hladký mrkve a jablka. Vždycky jsem to dělal a bylo mi řečeno, že můj děda, kterýho jsem nikdy nepotkal, to dělal taky. Nejsem si úplně jistej, proč se o něm zmiňuju...
Pointa je, že evidentně dospívám, protože tentorkát jsem si udělal salát (může se to nazvat salát? Jaká je definice?) a poprvé jsem ho prostě snědl. Podruhé jsem snědl půlku a pak si uvědomil: Co se to sakra děje? Já jsem si neuhladil svůj salát?!
Tohle asi nikdo nepochopí, ale nevadí...
Udělal jsem si další a tentokrát jsem si ho užil, tak jak se patří :)

Budu skákat z jednoho tématu na druhý, takže by možný bylo lepší, kdyby jste si ten článek přečetli dvakrát, aby jste ho pochopily. Já vím, že to neuděláte protože stejně
Změna! Solitaire týpek je zpět. Smrdí po cigaretách a začal hrát solitaire!
Sorry, ale vydrže to. Bude to lepší!
I když... Myslím si o sobě, že jsem poctivej, a upřímnej, takže ne, pokud se vám to nelíbilo doteď, tak to nebude o nic lepší.
Fajn, zpět. Vím, že to nebudete číst dvakrát, protože z nějakýho důvodu (kterýmu pořádně nerozumím, ale oceňuju to :) to čtete jednou a občas dokonce říkáte, že se vám to líbí, tak proč by jste to sakra četli dvakrát?
Stejně tu není jedinej důvod to číst dvakrát.
Proč sakra píšu takhle?
Občas si vůbec nerozumím!

A kurva! Touhle větou jsem právě popřel půlku svýho blogu :-D

Co jsem chtěl říct, je to, že se lepším v angličtině. Nevím, jak moc je to vidět na blogu, ale teď (konečně!) už ji opravdu považuju za svůj druhej jazyk. Pořád musím hledat ty správný slova a občas nevím, jak říct, to co chci, ale přemýšlím v angličtině a nějak jsem si uvědomil, že je to v pohodě a nevím. Je dost složitý, to popsat, ale jedna z těch věcí, díky které jsem si to uvědomil, byly ty show, který jsem viděl. Občas tam byly věci, kterým jsem nerozuměl a část z nich byla kvůli tomu, že šlo o různý kiwi narážky, ale jinak se cítím v angličtině sebejistě. Nevím proč a jak. To byla věc, které jsem se bál nejvíc. Že nebudu rozumět, protože jsem měl problémy i s češtinou, ale kupodivu je to v pohodě. Imho jsme měl problémy s češtinou, protože jsem ji neslýchal tak často...
Což mi připomíná další věc. Možná jsem to jenom já, možná jsou to asociální lidi obecně, ale třeba v česku během prázdnin a tady během posledních pár dní jsem nemluvil skoro s nikým. Bez zjevnýho důvodu, prostě nebyl důvod a možnost. Ale kvůli tomu, když jsem začal mluvit s kamarády v hospodě nebo tady s řidičem, tak to šlo dost těžko. Netrvá to dlouho zase si zvyknout na používání své pusy na mluvení, ale nejdřív to je trochu nezvyk a hlavně v angličtině je to dost očividný a já vypadám jako pravej čech, co neumí anglicky.
V česku se mi navíc stávalo, že jsme zapomněl svoji slovní zásobu. Byl jsem pořád v pokoji před anglickým počítačem, četl jsem anglický a český knížky a většina konverzací byla dost jednoduchá, ale jakmile jsem byl donucen mluvit delší dobu, tak mi trvalo dost dlouho najít ty správný slova.
To vůbec nebylo hezký a ani vtipný...
Vtipný je, že jsem se soustředil na psaní na nějakou dobu a ani jsem si nevšiml, že Solitaire týpek by se měl přejmenovat na Mahjong týpka.
Další vtipná věc je, že jsem v houpacím křesle.

Asi bych měl začít lhát o svým věku, protože když začnu konverzaci. Ok... Já ji samozřejmě nezačínám, ale pointa je ta, že si s někým povidám a dřív nebo později se konverzace stočí na moje plány, co jsem dělal v česku atd. A já, protože jsem poctivej a uprímnej týpek, odpovídám, že jsem zrovna dokončil střední. V té chvíli jsou všichni překvapení: „Opravdu? Kolik ti je?“
Všichni (všichni!) předpokládají, že jsem ve věku kdy bych měl dokončovat vysokou.
Ale cool věc o mým věku
Skončil hru mahjongu, začal se rozhlížet po místnosti a teď začal přemýšlet. Má tu pózu hlubokýho zamyšlení a moudrost v očích a my všichni víme, že má spoustu věcí, o kterých musí přemýšlet.
In Flames - Where the Dead Ships Dwell (The Qemists Remix)
Miluju ten začátek.
Když jsem řekl, že má spoustu věcí, o kterých přemýšlet, tak jsem myslel to, že přemýšlí nad tím, jestli jít do postele nebo začít další hru. A pokud bude hrát, co to bude? Mahjong, aby potrápil mozek nebo jednoduchou hru solitaire.
ROZHODL SE!
POUŽÍVÁ GOOGLE!
NEVIDÍM, CO HLEDÁ.
Je to pirate bay?
Dafuq? :-D
Je to pirate bay!
Možná bych měl říct, že tomu týpkovi je asi 50.
Možná se dívá na ty lechtivý reklamy a myslí si, že to je internetový porno.
Co to sakra dělám?
O čem to sakra píšu?
Každopádně ten týpek je pryč, takže zpět.
Kurva! Už teď mám dvě stránky! Sakra! Mám milion věcí, o kterých chci psát.
Gemini-Blue
Úžasná! :)
Jsem dost nesoustředěnej, ale miluju timeline na FB, protože během posledních pár let jsem tam postnul hromadu hudby, kterou jsem si nikdy nestáhnul, takže když potřebuju nějakou dobrou hudbu a nic mě nenapadá a nemůžu nic najít ve své hudbě, tak se prostě jenom podívám na FB. Dobře já!
Ok, zpět k té věci s věkem.
Ale předtím Celldweller-I can't wait (Electrolyte remix)
Jeden z nejlepších synthů :)
Ok. Když jsem byl mladší, tak všichni dobře vypadající slavní lidi (fajn... ženy) byli starší. Ale teď se lidi staří jako já stávají slavní. Takže teď mám šanci s celebritou.
Netuším, proč to říkám, protože je mi úplně jedno, jestli je moje partnerka slavná nebo ne, ale pointa je ta, že některý ty slavný herečky jsou teď mýho věku, takže je to jenon na mě. Třeba společnice Doctora Who. Karen Gillian je 25. Jenna Louis Coleman je 26.
Ne, nejsem tím, tak posedlej, musel jsem si ten věk vyhledat ;)
Pořád jsou starší než je ideál, ale pointa je, že to bude lepší :)
Podle mě jsem tohle nevysvětlil pořádně a vy si teď akorát myslíte, že jsem stalker a nolifer, co sní o tom, že bude chodit se společnicí Doctora Who.
A víte co? Kašlu na to! Kdo o tom nesní?!
No tak! Obě jsou krásný a roztomilý. Co víc chtít?
Ale dám vám lepší příklad. Celeste Buckingham. Je to skvělá zpěvačka, její hudba je výborná a je jí 17. Zase trochu mladší než ideál, ale je to dobrej příklad někoho v mým věku, kdo je slavnej.
A pořád si myslím, že vůbec nechápete o čem mluvím. Naštěstí já taky netuším, o čem mluvím...

Jako obvykle jsem si napsal do mobilu pár poznámek a jedna z nich je, že bych se měl omluvit.
CO? DĚLÁŠ SI ZE MĚ PRDEL?! Píšem spolu, já tě nechávám psát, co chceš a opačně, ale omluva? To si ze mě fakt musíš dělat srandu, ne? To na tenhle blog opravdu nepatří!
Fajn.

Omlouvám se, ale evidentně se omlouvat nebudu.
Stejně to byl blbej nápad, když nad tím tak přemýšlím. Možná později.

Jedno představení na Fringe festivalu bylo o... I když... nic. Víc možná později...
Teď chci jenom říct, že lidi jsou strašní pesimisti.
Byl tu týpek, kterej házel míč a říkal různý slova a kdo chytl ten balon musel odpovědět, jestli ta určitá věc bude lepší, horší nebo stejná v budoucnu. Pro slova jako životní prostředí, politika, Afrika, transport lidi odpověděli horší. Pro slova jako třeba móda, řekli lepší. Televize byla taky horší. Co si pamatuju, tak tam byli asi dvě nebo tři odpovědi, že to bude lepší a všechny byly o úplne nedůležitých věcech jako třeba móda.
Jedna věc, co mě ale fakt dostala byla reakce na internet. Horší!
Internet a horší? Pokud tenhle svět neskončí v troskách, tak to bude jenom díky internetu. Internet nebude horší. To je nemožný.
Ten týpek taky řekl, že dokáže předvídat a zeptal se, co chceme vědět. Jedna paní se zeptala: kdy nám dojde pitná voda?
CO? To nedává smysl z tolika důvodů, že o nich ani nebudu psát. Věřím, že si aspoň jeden najdete sami.
Pointa je: proč ten pesimismus?
Na Zélandu bylo sucho. Celej Severní Ostrov je oficiálně ve stavu sucha a vláda musí podporovat farmáře atdp. Jednoduše to není dobrý. Trochu pršelo pár dní zpátky, ale to nezachrání poslední možná i dva měsíce bez deště.
Proč to říkám? Protože všechny zprávy začali s katastrofickýma scénářema o globálním oteplování a jeden „expert“ na oteplování stál na pláži a říkal věci jako: Domy, které tu vidíte budou za 20 let pod vodou. V Aucklandu se tisíce lidí budou muset přestěhovat z pobřeží a blá blá.
Globálnímu oteplování tak úplně nevěřím, ale to je jedno, ten pesimismus je všude,
Další příklad. Pracuje tu s náma Novozélandskej pár, kteří pořád říkají věci jako: Vláda na Zélandu je strašná. Austrálie je mnohem lepší. Tady se nedá najít žádná práce a je lepší odjet.
A to neřeším, že odjeli, protože nebyli spokojeni se sběrem a pořád si stěžovali.
Všude je práce. Možná ne taková jakou hledáte, ale práce tu je. Takoví lidi, co si stežují na nedostatek práce mě fakt serou.
Taky jsem se tu zmínil, že chci studovat, až se vrátím a jeden (ono jich možná bylo víc, ale minimálně jednoho si pamatuju) týpek se zeptal: Proč chceš studovat? Až dostuduješ, tak budeš stejně bez práce a ještě s dluhem. Radši by ses měl připravovat až celá ekonomika zkolabuje, protože je to fakt špatný a blá blá.
Taky bych si prý měl vybrat peníze z banky, protože nemají dost peněz pro všechny.
Problém je, že když banky nebudou mít dost peněz pro všechny, co si chtějí vybrat, jakou hodnotu ty peníze budou mít? V takové chvíli bude lepší bankovky použít na záchodě, než si za ně koupit tolatetní papír.
Akorát doufám, že válka bude dost brzo. Ideálně teď.
Šel bych do války. Přežil bych, protože jsem prostě super. Měl bych hromadu témat o kterých psát a mohl bych být představitel nové ztracené generace.
Miliony (s trochou štěstí i milardy) lidí by zemřely, takže by jsme mohli začít odznovu. A navíc by umřela většina idiotů. Jenom idiot se nechá zabít, žeano? Fajn, možná to není tak jednoduchý, ale jsem si docela jistej, že když uděláte IQ testy (který, jak jsem řekl, neznamenají vůbec nic) před a po válce, tak po válce bude skore lepší. A „chytrost“ by byla ještě lepší. Protože možná dokážete zabít stejný množství inteligentních lidí stejně jako idiotů, ale rozhodně nezabijete chytrý lidi tak lehce.
A světová ekonomika by se celá zhroutila, takže bysme taky mohli začít odznova.
Další dobrá věc je, že lidi jako já, akorát trochu víc ambiciózní by se mohli rozhodnout že ovládnou celej svět a když ne to, tak aspoň nějaký státy.
To by mohlo samozřejmě skončit dost špatně a nakonec bysme měli světový války přicházející v páru každých sto let, ale co už? Lepší než nic.
V podstatě se modlím za víc naštvaných lidí. Ne pesimistů, co si jenom stěžují a nedělají nic. My potřebujeme rozhněvanej dav!
A podobnou věc jsem napsal na blog asi dva roky zpátky: během peti let válka přijde. A pořád si myslím, že by se tak mohlo (a možná i mělo) stát.
Btw, další rok je výročí sto let od začátku první světové války. Jakej lepší čas začít třetí světovou než další rok? :-D

Jeden z těch komiků, který jsem viděl měl tourettův syndrom (Stejně jako já, pokud náhodou nevíte ;) a potrvdil moji teorii, o které jsem přemýšlel už dost dlouho. Tourettův syndrom (nebo přesněji jeden z druhů) znamená, že deláte různý náhodný pohyby s hlavou, ušima, očima, pusou a máte nekontrolovatelný tiky. Je víc druhů a tohle je jednodušše řečeno, ale pro teď to stačí.
Teorie, o které jsem přemýšlel, je to, že s Tourettem bude strašně lehký vás přečíst při pokeru, protože nedokážete kontrolovat svůj obličej NEBO to bude strašně těžký díky všem těm náhodným tikům.
A on potvrdil moji teorii. Je nemožný nás přečíst! :)
Aspoň na krátkou dobu. Kdyby vás začali studovat, tak to asi nebude tak jednoduchý...
Hodně se mi líbí tyhle výlety do Dunedinu. Většinou to končí sezením u počítače, naposled jsem vyřešil pár věcí ohledně studia a teď nedělám nic. Není to úžasný?!
Ale jsou skoro tři hodiny, playlist mi končí (i když se mi podařilo projít svůj FB za poslední dva roky a najít si hromadu hudby) a začínám být hladovej, což je problém, protože kuchyň je zavřená, takže bych měl jít spát dokud to ještě jde kvůli hladu.
Každopádně to dokončím někdy později.
Možná zítra v noci.
Watch It Burn na noc a na práznej žaludek.
Zavírat kuchyň o půlnoci je hodně blbej nápad. Možná jeden z nejhorších, pokud je navíc ještě pátek/sobota a opilí lidi se vrací se vyspat.
Ok, chtěl jsem napsat něco málo o tom, co jsem dělal. Očividně to nevyšlo a přitom jsem popsal čtyři stránky... To vůbec není hezký.
Popisování Fringe festivalu je asi zbytečný, ale chtěl jsem aspoň zmínit jednu awesome věc. A to je stand-up comedy Nicka Rado The funniest joke in the world. Za prvé to bylo neuvěřitelně vtipný a v jednu chvíli jsem měl problém se vůbec nadechnout, protože jsem se musel smát. Ale awesome věc byla to, že publikum bylo malý, takže si s náma mohl povídat. Měl několik vtipů na každou národnost v publiku (skotsko, polsko, anglie a samozřejmě česko a možná i další) a hlavně žádal několik lidí, aby mu pomohli s některýma vtipama, včetně toho hlavního a nejvtipnějšího. Fajn, začal jsem popisovat, ale kašlu na to, stejně to nebude vtipný, tak proč se snažit...
Nevím, co napsat, takže je asi čas na poznámky z telefonu.

Jedna komplikace plyne z toho, že se lepším v angličtině. Dost jsem se toho bál, ale není to tak strašný (Zatím?). Bál jsem se, že když budu umět anglicky, tak budu rozumět textům v angličtině a kvůli tomu nebudu schopen se soustředit na hudbu. Hezká věc je, že porozumění textům neruší v poslechu. Nehezká věc je to, že teď vím, o čem ti lidi zpívají. A většinou jsou to strašný hovadiny. Třeba Enter Shikari. Jejich hudba je skvělá a rozhodně bych neřekl, že jsou idioti a jejich texty jsou hovadiny, ale stejně. Ty texty jsou strašný! :-D Aspoň na posledním albu. Sice můžou být dobře napsaný, ale to, co se snaží sdělit... Ok, nevadí. Další téma.
Vlastně ne. Ještě chci zmínit texty, který se mi líbí. Poslouchal jsem King Blues a i když to, co se snaží sdělit je divný a částečně podobný ES, jejich texty jsou aspoň vtipný.
You can lean on me.
Cry on my shoulder.
If I'm Obelix.
You are my boulder.
To je aspoň dobrej a vtipnej text :)
Fajn, další téma.
Evidentně se japonský páry oblíkají stejně. Fajn, možná ne stejně, ale prý se snaží sladit s tím druhým. Jsem to jenom já nebo to zní strašně divně a úchylně? :-D Najednou mám partnera (partnerku) a oba si koupíme nový oblečení jenom proto, abychom spolu ladily? Zní to divně a možná to ani není pravda, ale nevadí.
Mám tu poznámku o organickým jídle, ale to je téma o kterým můžu napsat celej článek, takže později.
Proč dávají Indové talíř před tím než dostanete rýži a kari a ohřívají ten talíř? Chápu, že to zabraňuje tomu, aby jídlo vychladlo, ale rýže je horká, kari je horký a já chci jíst a ne foukat a čekat! Co už... Indové!
Recyklování tu funguje dost jinak a mnohem chytřeji. Nemají několik kontejnerů na sklo (dvě barvy), papír, plasty, kovy a kdoví co včechno ještě, ale mají jeden a pak to všechno roztřídí. Což je skvělý. Je to jednodušší pro ty, co vyhazují a není to o tolik horší pro ty, co třídí, protože i v česku to stejně musí třídit a pročistit od bordelu, co nechtějí (jako třeba plast v kontejneru na sklo). A další chytrá věc je, že mají ve městech několik druhů odpadkových košů místo našeho jednoho, takže je třízení jendnodušší i vě městech.
Jsou to většinou úplný drobnosti, co mě na lidech matou a jsou to drobnosti, co mě nejvíc serou a nutí mě si myslet, že lidi jsou divní (A většinou dementní). Jako třeba jedno ráno. Vstanu a zapnu varnou konvici. Na lince byl už jeden hrnek s pytlíkem čaje a já si vzal hrnek, dal do něho svůj a nechal to tak. Najednou přijde Els, vezme konvici a zalije můj čaj. Za prvé, i ty blbý pytlíkový čaje vypadají jinak, ale fajn. Druha a horší věc, ty hrnky vypadají úplně jinak!
Jak je možný, že to neví? Jak je možný, že to nevidí? Co je sakra špatně? Nechápu, jak se tohle může někomu podařit, protože já prostě vím, jak vypadá můj hrnek a můj čaj. Jak je to sakra možný?
A i kdybych si teoreticky nebyl jistej, kterej z těch dvou čajů je můj, tak se prostě zeptám!
Navíc tomu nebohýmu čaji udělala strašnou věc. Většinou lidi nechají čaj vylouhovat věčnost a pak tvrdí, že čaj nepijí a že jim nechutná. Samozřejmě, že ti nechutná, když tam necháš ten pytlík, dokud není tvůj čaj hořkej a hnusnej, idiote! U ovocnýho čaje je to samozřejmě jedno, protože to není čaj :-D Pamatujete si bílou čokoládu? :) Ale se zeleným, černým a obecně jakýmkoli pravým čajem to dělá obrovskej rozdíl. To ale není to, co udělala. Z neznámýho důvodu udělala přesnej opak. Els nalila vodu do hrnku, zamíchala společně s čajem, aby dostala správnou barvu a pak čaj vytáhla. Ten pytlík byl ve vodě asi pět sekund! Co to sakra je? Proč bys sakra plýtvala čajem, jenom abys měla svoji vodu tmavou? Nechápu...
Všechno to psaní o čaji mě připomnělo otázku: Proč si sakra lidi myslí, že čaj má být silnej? A co to vlastně znamená? Silnější znamená hořkej? A pokud jo, proč by to někdo vůbec chtěl pít? A hlavně, čaj nemůže být silnej! Silná káva? Fajn, to ještě chápu, ale čaj?
Další vtipná věc o Els je ta, že studovala módu (to říká hodně, co? :), ale problém je ten, že její vkus je příšernej :-D Já sice o módě nevím nic, ale ponožky (a navíc ještě ty, co mají oddělený prsty. FUJ! To mě bude strašit až do konce života) v sandálech (nebo co přesně to je) nemůže být v módě nikde. A nekončí to jenom tímhle, ale tohle mě prostě praštilo mezi oči.

Džus je levnější než voda. A to si nedělám srandu!
Koupil jsem si litr džusu za 3 dolary a vedle toho stálo 0.75 litru vody za $2.80!
Jak je tohle vůbec možný? Co se to sakra děje? :-D
A to je pro teď vše, protože se začínám nudit a protože to je stejně dost dlouho, co jsem něco postnul.
Doufám, že se vám to bude líbit :)
Další vážně míněná otázka: Je tenhle blog horší než dřív? :-D
Tenhle článek je podle mě skvělej příklad toho, že jo, ale co já vím :)



3 comments:

Thank you for any comments :)